10è Certamen Literari Montserrat Miró

Expo 50 anys -2

El 19 de març els Antics Alumnes de Sant Nicolau celebrem la 10a edició del Certamen Literari Montserrat Miró. Aquest any commemorem l’any Grimm i comptem amb la presència d’Anna Fité, guionista i periodista, que ens parlarà de Zoomwatts, un musical en el qual l’Anna ha donat vida als personatges infantils dels contes tradicionals.

Els Germans Grimm

El 20 de desembre de 1812 es publicaven per primera vegada els contes populars que els germans Jacob i William Grimm havien anat recopilant a partir de la tradició oral amb el títol de Contes per la infància i la llar.

Per a ells, homes d’universitat, estudiosos de la llengua i fundadors de la filologia alemanya, els contes tenien un gran interès lingüístic. Però també sociològic i patrimonial.

Veient que aquella primera edició de relats medievals plens de prejudicis, crueses i atrocitats ofenien el públic romàntic del segle XIX, l’any 1852 van tornar a publicar –ara amb gran èxit- el recull de contes adaptats als lectors de la seva època: emmascarant les crueltats i afegint un humor casual i innocent. Va il·lustrar aquella edició Ludwig Grimm.

Des de llavors fins a l’actualitat els contes s’han traduït a més de 170 llengües i s’han convertit en part important de la cultura infantil universal.

L’any 2005, aquella primera edició va ser declarada Patrimoni de la Humanitat  dins el programa de la Memòria del Món de la UNESCO.

Kassel – ciutat on van viure i treballar com a professors universitaris- celebra l’any Grimm durant tot el 2013.

La casualitat ha volgut que el 2013 també sigui l’any de la desena convocatòria del certamen literari.

Per nosaltres és un orgull haver pogut perseverar en l’organització d’un acte amb uns protagonistes molt especials: els vostres personatges, els que heu creat durant tants anys, les vivències dels quals ens heu permès compartir.

Com l’Anna Fité que també dóna vida als personatges infantils dels contes tradicionals. Ens els apropa i els demana que ens expliquin una nova història jugant, cantant i ballant al seu darrer treball:  Zoomwatts, el musical que ens vindrà a presentar el proper dia 19 de març  a les 8 de vespre.

Dimarts 19 de març
8 del vespre
Sala d’actes escola Sant Nicolau

Leave a comment